G

Bedrijfskundige advisering

Gewoon meedenken in je onder­nemer­schap

Ondernemen is veel meer dan alleen boekhouden. Ja, je administratie en belastingen moeten kloppen. En dat komt goed als je het bij ons onderbrengt. Maar bij het runnen van een bedrijf komt veel meer kijken.

Zelfs als je een complete financiële afdeling hebt, kun je soms gewoon wat extra hulp gebruiken. Gewoon is jouw CFO op afstand.

Wij staan altijd aan. Waar kunnen we je bij helpen? Begin je net als ondernemer en wil je een goede start? Zoek je advies bij de beslissingen voor je toekomst? Of wil je het bedrijf dat je hebt opgebouwd overdragen aan een opvolger?

Gewoon snapt waar je vastloopt. Met concrete hulp en gerichte vragen kom je verder. We zijn recht voor z’n raap, want daarmee bereik je het meest. Maar we snappen ook waar de gevoeligheden liggen. Ondernemen is tenslotte mensenwerk.

Een goed begin is het halve werk.

Fusies en overnames

Een fusie of bedrijfsovername is voor de meeste ondernemers geen dagelijkse kost. Voor ons wel. Bedrijfswaardering, het vinden van de juiste (ver)koper of fusiepartner en zorgen voor de beste prijs, je kunt het gerust overlaten aan de specialisten van Gewoon. Wij zoeken discreet de juiste overnamekandidaat en regisseren het hele traject. Van onderhandelingen en due diligence tot begeleiding van de transitie.

Met onze expertise in fusies en overnames zijn we een vertrouwde partner in dit traject. We gaan er graag over in gesprek.

Corporate finance

Ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Dat is knopen doorhakken, beslissen en financiële keuzes maken. Elke keuze is bepalend voor de toekomst van je bedrijf. Gewoon helpt je elke keuze goed te onderbouwen. Dat maakt je een betere ondernemer.
Regisseur en adviseur in financiële transacties
Op het gebied van corporate finance hebben we de meeste adviesgebieden gewoon in huis. Je kunt bij ons terecht voor bedrijfsaankoop of bedrijfsverkoop, waardebepaling en financiering, herstructurering, bedrijfsoprichting en bedrijfsopvolging. Sta je voor een fusie of bedrijfsovername? Dan begeleiden we het hele traject, van begin tot einde. We helpen je bij financieringsvraagstukken. En nu financiering door de bank complexer is geworden, helpen we je ook bij het vinden van alternatieve geldverstrekkers.

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging is ingrijpend voor iedereen die erbij betrokken is. Daarom wil je het goed regelen. Voor je kind, een medewerker of een derde partij. Naast de zakelijke kant speelt bij bedrijfsopvolging de emotionele kant een rol en die vinden we net zo belangrijk. Je kunt erop rekenen dat we het hele proces gewoon zorgvuldig begeleiden.

Onze specialisten informeren je graag over alles wat er bij bedrijfsopvolging komt kijken. Krijg je te maken met de bedrijfsopvolgingsregel (BOR) uit de successiewet? Wij zijn erin thuis en adviseren je graag. Ook optimaliseren we de fiscale structuur van je bedrijf, want dat is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van het bedrijfsopvolgingstraject.

Financierings­aanvragen

Voor de beoordeling van een financieringsaanvraag eist de bank een volledig gedocumenteerd ondernemingsplan. Zij maken een risico-inschatting beoordelen of de ondernemer de gewenste financiering krijgt. Ook financieringscondities hangen af van deze beoordeling. Je financieringsaanvraag moet dus in orde zijn. Dat traject begeleiden wij graag.

Alternatieve geldverstrekkers
Gewoon is helemaal thuis in financieringen. Lukt het bij de bank niet? Dan kunnen we voor je op zoek naar alternatieve geldverstrekkers. We adviseren je graag over de mogelijkheden, want die zijn er!

Maak kennis met Gewoon: laagdrempelig en informeel. Met een vaste contactpersoon bouwen aan je onderneming. Daar gaan we voor.

Maak kennis met onze manier van doen: laagdrempelig en informeel. Met een vaste contactpersoon gewoon bouwen aan een langdurige relatie is wat wij willen.

Starters advies

Ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan heb je gelijk een hoop administratieve rompslomp. En misschien heb je financiering nodig. De specialisten van Gewoon bieden support op maat. Vanaf het allereerste begin.

Samen de juiste rechtsvorm kiezen voor jouw onderneming. Of je begeleiden bij het opstellen van je ondernemingsplan, het aanvragen van financiering en het uitpluizen van belastingtechnische zaken.

Hoe kunnen we jou helpen, startende ondernemer? Kom eens langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over het ondernemerschap en wat daar bij komt kijken. Samen komen we gewoon verder!

Interim Services en Ad Hoc Advies

Gewoon staat voor je klaar, wat je ook van ons nodig hebt. We kunnen op elk moment instappen in jouw administratieve processen. Om orde op zaken te stellen of je administratie opnieuw in te richten. Maar ook als alles lekker loopt en je alleen tijdelijk vervanging zoekt vanwege ziekte of bevallingsverlof.

Ook eenmalig advies doe we gewoon. Even sparren over een plan? Klankborden over je voortgang? Een idee tegen ons aanhouden? Laat ons weten wat je nodig hebt. We houden gewoon van aanpakken!

Afspraak maken

Gewoon je CFO op afstand, die altijd aan staat

Ondernemen is meer dan je boekhouding. Gewoon helpt je bij bedrijfskundige taken waarmee je zelf niet elke dag bezig bent. We ondernemen gewoon met je mee! Gewoon even appen, bellen of mailen.

Lennard Honig

Partner | COO
Lennard Honig

Heb je vragen?
Of wil je gewoon meer weten?

Wij helpen je graag verder.